- 300 gr kippendijfilet
- 1/4 st chorizo
- 1 st ui (klein)
- 3 tenen knoflook
- 15 cl tomatencoulis
- 20 cl kippenbouillon
- olijfolie
- zout, peper
- 100 gr rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kippendijen in blokjes. Haal het vel van de chorizo en snijd deze in blokjes.
-
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en fruit de ui en knoflook. Voeg de kip en de chorizo toe. Laat bakken tot de kip mooi aan alle kanten bruin is.
-
Voeg de tomatencoulis en de kippenbouillon toe en laat een minuut of 20 zachtjes koken. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Kook intussen de rijst in wat gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Maak de borden op en serveer.