- 1 st rode ui in halve ringen gesneden
- 1 st sjalot in halve ringen gesneden
- 200 gr kippendij in blokjes gesneden (2 x 2 cm)
- ½ st rode paprika in reepjes gesneden
- ½ st groene paprika in reepjes gesneden
- ½ st gele/oranje paprika in reepjes gesneden
- 125 gr champignons in stukjes gesneden
- 2 st tomaten in stukjes gesneden
- 5 cl witte wijn
- 5 cl water
- ½ st sap van citroen
- 1 kl Provençaalse kruiden
- 1 tl pittige paprikapoeder
- zout, peper
- rijst
- 1 el olijfolie
-
Verhit de olijfolie in de hapjespan en voeg de ui, sjalot, paprika's en blokjes kip toe. Bak het geheel 10 – 15 minuten op middelhoog vuur.
-
Voeg de champignons, tomatenblokjes, wijn, water kruiden en citroensap toe.
-
Kook intussen de rijst in gezouten water
-
Kook 15 – 20 minuten op niet al te hoog vuur. Het moet net aan pruttelen.
Verdeel de rijst over de borden. Schep hier de kip met groenten over.
-
Je kunt de wijn vervangen door bv tomatensaus, crème fraîche of kokosmelk.