Kip met rijstpilav is een gerecht uit oost europa met kip, wortel, ui en knoflook om de rijst op smaak te brengen.
- 200 gr kippendijfilet in blokjes gesneden
- 1 el zonnebloemolie
- ½ st ui gesnipperd
- 1 st winterwortel geraspt
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpasta
- zout, peper
- ¼ tl paprika, komijn, gedroogde provençaalse kruiden
- 1 kopje rijst
- 360 ml kokend water
- 1 blaadje laurier
- peterselie ter garnering
-
Verhit de olie op middelhoog vuur en bak de kipstukjes rondom aan. Voeg een beetje zou en peper toe. Haal de kip uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Fruit de ui in dezelfde pan. Voeg eventueel wat olie toe. Fruit ongeveer 3 minuten.
-
Voeg der wortels en de knoflook toe. Breng op smaak met zout, peper, paprika, komijn en de provençaalse kruiden. Kook de groenten 5-7 minuten totdat ze zacht zijn.
-
Voeg het hete water toe met het laurierblaadje. Voeg de rijst toe. Zodra het water kookt verlaag de warmte bron. Doe de deksel op de pan en kook 7-9 minute tot de rijst gaar is.
-
Voeg de kip toe.
-
Laat deze nog even mee doorwarmen. Haal het laurierblaadje uit de pan. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
Verdeel over de borden en garneer met peterselie.