Gevogelte Hoofdgerechten Rijst Saus

Kip met Sriracha- Hoisinsaus

Kip met Sriracha- Hoisinsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Marineertijd
15 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Oosters
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember
  • ¾ el hoisin saus
  • ¼ el sriracha saus
  • ½ el honing
  • ½ el sojasaus
  • zout
  • 1 el arachideolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kippendij in blokjes. Schil en rasp de gember.

  2. Meng in een kom of schaal de kipblokjes met de knoflook, gember, hoisin saus, sriracha saus, honing, sojasaus en een snufje peper. Meng het geheel goed door elkaar en laat minimaal 15 minuten marineren in de koelkast.

  3. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water. Giet af als deze gaar is.

  4. Verhit in een koekenpan de olie en bak de kip tot deze gaar is.

    Verdeel de rijst en de kip over de borden.

1851 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.