Baskische kip
Gevogelte Hoofdgerechten

Kip op Baskische wijze

Kip op Baskische wijze
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 130 kcal
Ingrediënten
  • 4 st kippendrumsticks
  • 1 st rode paprika in blokjes gesneden
  • 2 st tomaten in blokjes gesneden
  • 1 st ui fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijn gesneden
  • 50 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
  • 50 ml witte wijn
  • olijfolie
  • piment d’espelette
  • paprikapoeder
  • tijm, laurier
  • zout, peper
Instructies
  1. Zout en peper de kip. Bestrooi ze met paprikapoeder.
    Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad de kip aan alle kanten aan op niet te hoog vuur. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.

  2. Fruit de ui, spek en knoflook in dezelfde pan. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de kip weer toe. Giet de witte wijn erbij en zet het vuur laag.

    Baskische kip
  3. Voeg de tomaten en paprika toe. Strooi er wat piment d’espelette over. Doe de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.

    Baskische kip
  4. Verdeel over de borden.
    Geef er rijst of gekookte aardappelen bij. Wij deden aardappel.

    Baskische kip

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.