- 4 st kippendrumsticks
- 1 st rode paprika in blokjes gesneden
- 2 st tomaten in blokjes gesneden
- 1 st ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesneden
- 50 gr ontbijtspek in kleine reepjes gesneden
- 50 ml witte wijn
- olijfolie
- piment d’espelette
- paprikapoeder
- tijm, laurier
- zout, peper
-
Zout en peper de kip. Bestrooi ze met paprikapoeder.
Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan en braad de kip aan alle kanten aan op niet te hoog vuur. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord. -
Fruit de ui, spek en knoflook in dezelfde pan. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe. Laat 2 minuten bakken en voeg dan de kip weer toe. Giet de witte wijn erbij en zet het vuur laag.
-
Voeg de tomaten en paprika toe. Strooi er wat piment d’espelette over. Doe de deksel op de pan en laat een uurtje stoven.
-
Verdeel over de borden.
Geef er rijst of gekookte aardappelen bij. Wij deden aardappel.