- 1 el olijfolie
- ½ st ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 200 gr passata
- ½ tl gedroogde oregano
- ½ tl suiker
- 1 st kipfilet
- 1 st ei
- 1½ el bloem
- 40 gr panko
- ½ tl paprikapoeder
- zout, peper
- 40 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
- 1 el olijfolie
- ½ bol Mozzarella kaas in plakjes gesneden
- ¼ tl gedroogde oregano
- spaghetti
- 1 el verse basilicum fijn gesneden
-
Verwarm de oven voor op 200℃ boven en onder warmte. Begin met de Marinarasaus. Verhit de olijfolie in een steelpan en fruit hierin de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en laat 30 seconden meefruiten. Voeg de passata, oregano en suiker toe. Roer door elkaar en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Zet het vuur dan uit.
-
Ondertussen beginnen we aan de kip. Leg de kipfilet vlak op een snijplank en snij deze horizontaal door midden. Bestrooi beiden zijden met bloem. Klop het overtollige bloem eraf.
-
Kluts in een diep bord het ei. In een ander bord meng daarin de pank, paprika, zout, peper, de helft van de Parmezaanse kaas en de olijfolie. Meng dit goed door elkaar.
-
Zet een ovenschaal klaar. Wentel de kip eerst door het ei en dan door het pankomengsel. Let goed op dan de kip geheel bedekt is. Leg dan in de ovenschaal. Herhaal dit met de andere kipfilet. Zet in de oven en bak de kip gedurende 10 minuten.
-
Haal de schaal uit de oven. Haal de kip uit de schaal en bewaar deze op een bordje. Schenk ¾ van de marinara saus in de ovenschaal.
-
Leg de kip op de saus. Verdeel de rest vam de marinarasaus over de kip.
-
Leg de plakken mozzerella op de saus.
-
Strooi de rest van de Parmezaanse kaas over het geheel, samen met de oregano.
Plaats de schaal terug in de oven en bak nog 15 à 20 minuten.
Kook intussen de spaghetti volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel over de borden samen met de spaghetti. Garneer met de verse basilicum.