- 200 gr kippendijfilet in blokjes
- 60 gr gerookte spekreepjes
- ½ st ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd½
- 200 gr peultjes schoongemaakt
- 125 gr champignons in plakjes gesneden
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- zout, peper
- 1 tl gedroogde tijm
- 35 gr tomatenpuree
- ½ st kippenbouillontablet verkruimeld
- ½ el suiker
- ½ el maïzena
- 25 ml rode wijn
- olijfolie
-
Kook de peultjes beetgaar in water met wat zout. Spoel ze af met koud water. Laat uitlekken in een vergiet.
-
Bestrooi de blokjes kippendij met het paprikapoeder en wat zout en peper. Meng goed door elkaar.
-
Verhit in een koekenpan 1 el. olie. Voeg de kipblokjes toe en bak rondom aan.
-
Zodra de kip rondom is aangebakken voeg dan de spekreepjes toe.
-
Temper de warmte bon een beetje en voeg de ui toe. zodra deze glazig is voeg dan de knoflook toe en laat een half minuutje meebakken. Voeg de champignons, tijm, tomatenpuree en het bouillonpoeder toe en bak dit een minuut mee zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
-
Blus af met de wijn. Laat een paar minuten zachtjes koken zodat de alcohol kan verdampen. Voeg 200 ml. water toe met de suiker. Breng aan de kook en laat zachtjes pruttelen. Maak een papje van de maïzena en een scheutje water. Voeg dit al roerend met een garde toe aan het gerecht en blijf zachtjes roeren tot de saus gaat binden.
-
Voeg de peulen toe en warm nog even door. Verdeel over de borden en serveer.