Gebakken stukjes kip en kastanje champignons in een romige saus met Dijon mosterd en zure room.
- 1 el zonnebloemolie
- 1 el boter
- ½ st ui gesnipperd
- 100 gr kastanje champignons
- 200 gr kipfilet in blokjes gesneden
- zout, peper
- ½ tl paprikapoeder
- ½ el Worcestershire saus
- ½ tl Dijon mosterd
- 120 ml kookroom
- 80 ml zure room
- krulpeterselie fijn gesneden voor de garnering
-
Verhit de olie met de boter in een ruime koekenpan. Voeg de ui en de champignons toe en bak deze 5 minuten. Roer geregeld.
-
Voeg de kip toe met wat zout, peper en paprikapoeder. Roer goed door elkaar. Bak 5-6 minuten tot de kip rondom is aangebraden.
-
Zet de warmte bron wat lager en voeg de Worcestershire saus en mosterd toe. Roer goed door elkaar.
-
Voeg de kookroom en de zure room toe en roer het geheel goed door elkaar.
Laat het geheel zachtjes aan de kook komen en laat 5-6 minute zachtjes koken zodat de kip door en door gegaard is.
Verdeel over de borden, garneer met de peterselie en geef er rijst. pasta of een aardappelgerecht bij.