Dit van oorsprong Franse recept staat in Frankrijk bekent als Poulet à la charcutière. Voor charcutière is geen goede vertaling te bedenken. Het is een kipgerecht aangevuld met wat vlees.
- 2 st kippenpoten
- 4 plakjes gerookt ontbijtspek
- 2 st chipolata worstjes
- 1 teentje knoflook
- 1 kl gedroogde tijm
- 1 st laurierblad
- ½ st ui
- 10 cl witte wijn
- 15 cl kippenbouillon
- 1 tl komijn
- 5 + 1 el eenden vet
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 180°.
Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en de knoflook. Snij de ui in grove stukjes. Snipper de knoflook.
-
Leg de kippenpoten in een ovenschaal. Verdeel de ui en de knoflook over de kip.
-
Strooi hier wat peper, zout, komijn en de tijm over. Scheur het laurierblad in stukjes en verdeel dat over de kip. Giet er het eenden vet over. Zet voor 20 minuten in de oven. Keer de kip na deze 20 minuten en giet er de wijn en de bouillon bij. Zet voor nog 25 minuten in de oven.
-
Bak vlak voor einde oventijd de worstjes en het ontbijtspek in een koekenpan in el. eenden vet.
-
Haal de schaal uit de oven.
-
Verdeel de kip, worstjes en ontbijtspek over de borden. Wij aten er verse ovenfriet bij.