- 2 st kip drumsticks
- 1 el olijfolie
- 1 tl Italiaanse kruiden
- zout, peper
- 125 gr champignons
- 75 gr spekblokjes
- 120 ml kookroom
- zout
- 1 tl tijm
-
Verwarm de oven voor op 180℃.
Bestrooi de drumsticks met wat zout en peper en de Italiaanse kruiden. Verhit in een koekenpan de olie en bak de drumsticks aan. Bak ongeveer 5 minuten.
-
Doe de drumsticks over in een ovenschaaltje. Zet in de oven en bak ongeveer 20 minuten, Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn. Komt er transparant vocht uit dan zijn ze gaar. Anders nog even doorbakken.
-
Maak ondertussen de champignonsaus. Bak de spekjes in dezelfde koekenpan tot ze bijna krokant zijn.
-
Voeg nu de champignons toe en bak deze tot ze mooi gekleurd zijn.
-
Voeg nu de kookroom toe met een beetje zout en de tijm. Breng aan de kook en laat gedurende 2 minuten inkoken. Proef en voeg eventueel nog wat zout toe.
-
Zodra de kip gaar is voeg deze dan toe aan de saus. wentel de kip door de saus.
Verdeel het gerecht over de borden.