- 1 el olijfolie
- 2 st kipdrumsticks
- zout, peper
- 250 ml kippenbouillon
- 1 kop Jasmijn rijst
- 25 gr zongedroogde tomaten in olie gesneden
- 5 blaadjes verse basilicum fijn gesneden
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
- basilicumblaadjes ter garnering
-
Verhit een ruime koekenpan met de olie. Kruid de kip ruim met zout en peper. Braad de kip aan alle zijden tot ze begint te kleuren maar niet verbranden. Haal de kip uit de pan. (Ze zijn nog niet gaar maar dat komt in een volgende stap).
-
Voeg nu in de lege koekenpan de kippenbouillon, rijst en een snufje zout. Breng aan de kook en roer door elkaar. Maak de kuiltjes in de rijst en leg daat de drumsticks in. Dek de pan af met een deksel. Kook zachtjes gedurende 15-20 minuten. Als de rijst al de bouillon heeft opgenomen en de rijst is nog niet gaar voeg dan een scheutje water toe.
-
Haal de kip uit de pan en houd deze warm onder aluminiumfolie. Voeg de zon gedroogde tomatenstukjes, de basilicum en de Parmezaanse kaas toe. Meng alles goed door elkaar. Proef de rijst en voeg eventueel nog wat zout en olie van de zongedroogde tomaatjes toe.
-
Leg de kip terug in de pan en laat nog even doorwarmen.
Verdeel over de borden en garneer met wat extra basilicumblaadjes.