Gevogelte Hoofdgerechten

Kipdrumsticks in provençaalse tomatensaus

Kipdrumsticks in provençaalse tomatensaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
40 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 4 st kipdrumsticks
  • 1 pot tomatensaus (zelf gemaakt)
  • ½ st rode ui
  • 15 cl witte wijn
  • olijfolie
  • provençaalse kruiden
  • zout, peper
  • 1 blikje macedonische groenten
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui.

  2. Verhit 3 el. olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Voeg de drumsticks toe en bak deze aan alle kanten aan tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg de witte wijn toe en roer door met een houten lepel. Breng op smaak met wat zout en peper. Laat 20 minuten zachtjes koken.

  3. Voeg de tomatensaus met wat provençaalse kruiden toe. Laat nog 5 minuten koken of iets langer als de saus te dun is. Verwarm intussen de macedonische groenten in een steelpannetje. Proef de saus en breng deze eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

  4. Verdeel de drumsticks met de saus over de borden en geef er de macedonische groenten bij.

    p.s. Indien je liefhebber bent van olijven voeg dan in de laatste paar minuten wat zwarte olijven toe.

Loading

Facebook Comments