Kipfilet met curry Madras
Gevogelte Hoofdgerechten

Kipfilet met curry Madras

Kipfilet met curry Madras
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 851 kcal
Ingrediënten
  • 300 gr kipfilet
  • 40 cl kokosmelk
  • 2 el curry Madras
  • 2 st sjalotten
  • 4 cm gember
  • 150 gr rijst
  • 1 el zonnebloemolie
  • zout
  • 2 el peterselie
  • 1 el sesamolie
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Snijd de peterselie fijn.

  2. Bak de kipblokjes aan alle kanten goudbruin aan. Voeg gelijktijdig de sjalotten en de gember en een beetje zout toe. Zet het vuur lager en voeg de currypasta toe. Roer goed door en voeg de kokosmelk toe. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten zachtjes pruttelen.
    Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking

  3. Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip curry over de rijst en garneer met de peterselie

    Kipfilet met curry Madras

Loading

Facebook Comments