- 300 gr kipfilet
- 40 cl kokosmelk
- 2 el curry Madras
- 2 st sjalotten
- 4 cm gember
- 150 gr rijst
- 1 el zonnebloemolie
- zout
- 2 el peterselie
- 1 el sesamolie
-
Snijd de kipfilet in blokjes. Pel en snipper de sjalotten. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Verhit de olie in een hapjespan op hoog vuur. Snijd de peterselie fijn.
-
Bak de kipblokjes aan alle kanten goudbruin aan. Voeg gelijktijdig de sjalotten en de gember en een beetje zout toe. Zet het vuur lager en voeg de currypasta toe. Roer goed door en voeg de kokosmelk toe. Dek de pan af en laat 10 – 12 minuten zachtjes pruttelen.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzing op de verpakking -
Verdeel de rijst over de borden. Schep de kip curry over de rijst en garneer met de peterselie