- 400 gr kippendijvlees zonder bot
- 200 gr champignons
- 1 st winterwortel
- 1 st ui
- 2 tenen knoflook
- 10 cl witte wijn
- 25 cl kippenbouillon
- 20 gr boter
- olijfolie
- 1 el bloem
- zout, peper
- provençaalse kruiden
-
Zet alle ingrediënten klaar, Snipper de ui en de knoflook. Maak de wortel schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de kip in stukjes,
-
Bak de kip in 10 gr. boter en 1 el olijfolie aan alle kanten mooi bruin in een koekenpan. Voeg wat peper en zout toe. Haal de kip uit de koekenpan en bewaar op bv. een bord onder aluminiumfolie. Bak de laag vuur gedurende 5 minuten de wortel. Voeg de ui toe en laat nogmaals 5 minuten zachtjes bakken. Voeg de kip weer toe. Bestrooi met de bloem. Roer goed door elkaar voeg de witte wijn toe. Verhoog de temperatuur en laat in 3 tot 5 minuten inkoken. Zodra de wijn haast verdampt is voeg dan de bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. de saus zal dikker worden. Voeg 5 minuten voor de eindtijd wat provençaalse kruiden toe
-
Bak gedurende de het bakken van de kip in een andere koekenpan de champignons in 10 gram boter en een el. olijfolie gedurende 5 minuten. Voeg de helft van de knoflook toe met wat zout en peper en laat nog 3 minuten bakken.
-
Voeg de champignons toe bij de kip en meng goed door elkaar.
Verdeel over de borden en geef er rijst of pasta bij.