Kippannetje met Guinness
Gevogelte Hoofdgerechten

Kippannetje met Guinness

Kippannetje met Guinness
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
50 min
Totale tijd
1 uur 20 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 600 kcal
Ingrediënten
  • 4 st kippendijen
  • 1 st winterwortel
  • 2 st uien
  • 1 teen knoflook
  • 4 st aardappelen
  • 25 cl Guinness bier
  • 10 cl crème fraîche
  • tijm
  • boter
  • olie
  • zout, peper
  • plukjes peterselie
Instructies
  1. Schil en snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in vieren.

  2. Verhit een klontje boter met een eetlepel olie. Braad de kippendijen rondom aan. Voeg zout, peper en tijm toe. Keer regelmatig tot ze mooi gekleurd zijn. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Fruit de wortel en de uien aan. Voeg eventueel nog wat boter en olie toe.

  3. Als de uien glazig zijn voeg dan de kip weer toe. Giet het Guinness bier toe. Voeg de aardappelen toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de crème fraîche toe en laat nog 15 minuten koken.

  4. Verdeel over twee borden en garneer met wat plukjes peterselie.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.