- 4 st kippendijen
- 1 st winterwortel
- 2 st uien
- 1 teen knoflook
- 4 st aardappelen
- 25 cl Guinness bier
- 10 cl crème fraîche
- tijm
- boter
- olie
- zout, peper
- plukjes peterselie
-
Schil en snipper de uien. Snijd de knoflook fijn. Schil de wortel en snijd in plakjes. Schil de aardappelen en snijd in vieren.
-
Verhit een klontje boter met een eetlepel olie. Braad de kippendijen rondom aan. Voeg zout, peper en tijm toe. Keer regelmatig tot ze mooi gekleurd zijn. Haal de kip uit de pan en leg op een bord. Fruit de wortel en de uien aan. Voeg eventueel nog wat boter en olie toe.
-
Als de uien glazig zijn voeg dan de kip weer toe. Giet het Guinness bier toe. Voeg de aardappelen toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Voeg de crème fraîche toe en laat nog 15 minuten koken.
-
Verdeel over twee borden en garneer met wat plukjes peterselie.