Kippenbout met pilav rijst
- 2 st kippenbouten
- 2 st uien
- 1 teen knoflook
- 2 takjes tijm
- 1 st laurierblad
- 2 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 5 cl kippenbouillon
- 3 cl cognac
- zout
- peper
- 1 st ui
- 150 gr rijst
- 40 gr boter
- 1 kl colombopoeder
- 45 cl kippenbouillon
-
Pel en snipper de uien. Plet de knoflook en snijd grof. Ris de tijm. Meng de paprikapoeder, korianderpoeder, komijn en de olijfolie.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Verdeel in een ovenschaal de ui, knoflook en tijm. Leg de kip erop. Smeer de kip in met het kruidenmengsel. Zet de schaal in de oven en bak de kip 20 minuten. Giet dan de kippenbouillon en de cognac over de kip. Bak dan de kip nog 25 minuten in de oven. Arroseer regelmatig met het braadvocht.
-
Pel en snipper de ui. Verwarm in een passende pan de boter en fruit de ui. Voeg de rijst toe en zodra deze glazig is voeg dan de bouillon en de colombopoeder toe. Gaar de rijst verder volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Verdeel de pilav en de kippenpotenover de borden en schep er wat van de saus over.
4316 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag