- 200 gr kippendijfilet
- 1 el maïzena
- zout, peper
- 2 el olijfolie
- 1 el boter
- 1 teentje knoflook
- 50 gr honing
- 30 ml kippenbouillon
- ½ el mirin
- ½ el sojasaus
- 1 kopje rijst
- 1 el peterselie
- chilivlokken
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper het teentje knoflook. Snijd de kip in stukjes. Meng de kipblokjes met de maïzena, peper en zout in een kom. Snijd de peterselie fijn.
-
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking in water met wat zout.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de kipblokjes om en om tot ze mooi bruin en bijna gaar zijn. Voeg de boter toe.
-
Meng in een kommetje de honing, bouillon en de sojasaus. Voeg de knoflook toe aan de pan met de kipblokjes en laat deze even meebakken. Voeg de saus aan de pan toe en meng goed door elkaar.
Verdeel de rijst en de kip met de saus over de borden. Sprenkel wat chilivlokken over het gerecht. Garneer met de peterselie.