- 2 st kippendijfilets
- 2 el crème fraïche
- 1 kl tijm
- 1 st blaadje laurier
- olijfolie
- 5 cl witte wijn
- tl rietsuiker
- 1 el paprikapoeder
- 200 gr bakaardappels
- 1 klontje boter (staat niet op de foto).
- peterselie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de peterselie grof.
-
Laat de kippendijfilet marineren in 3 el olijfolie, tijm, laurier (verfromeld), paprika, rietsuiker, zout, peper. Dek de schaal af met huishoudfolie en laat 2 uur marineren in de koelkast.
-
Na het marineren begin dan eerst met het bakken van de aardappels in 3 el olijfolie. Voeg aan het eind een klontje boter toe.
-
Bak op hoog vuur de kippendijfilets aan beide zijden in wat olijfolie. Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord onder aluminiumfolie. Deglaceer de pan met de wijn. Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel. Draai het vuur lager en voeg de crème fraïche toe.
-
Doe de filets terug in de pan en laat nog 5 minuten zachtjes garen.
-
Draai ze halverwege een keer om.
-
Maak de borden op. Leg de filets op de borden. Schep de rest van de saus erover. Garneer met wat peterselie. Serveer met de gebakken aardappels.