Kippenpoten met chorizo
Gevogelte Hoofdgerechten

Kippenpoten met chorizo

Kippenpoten met chorizo
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 min
 
Aantal: 2 personen
Calorieen: 822 kcal
Ingrediënten
  • 2 st kippenbouten
  • 16 plakken chorizo
  • 2 st uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 12 st groene olijven
  • paprikapoeder
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 st laurierblad
  • zout, peper
  • piment d’espelette
  • 7 cl droge witte wijn
  • suiker
Instructies
  1. Pel en snipper de ui en de knoflook. Ontpit, indien nodig, de olijven. verhit een braadpan met een eetlepel olijfolie. Bak de kippenpoten rondom aan voeg wat zout, peper, wat paprikapoeder, de tijm en het laurierblad toe.

  2. Voeg de ui en knoflook toe. Zodra de ui glazig is voeg dan de wijn en de tomatenblokjes toe. Voeg de olijven toe, een snuf piment déspelette en een klein beetje suiker. Doe de deksel op de pan en laat op zeer laag vuur een uurtje stoven.

  3. Bak in een koekenpan de chorizo aan beiden zijden zonder toevoeging van olie.

  4. Verdeel de chorizo over de borden en leg er de kippenpoten op. Bestrooi met de fijn gehakte peterselie.
    Serveer er een pilav-rijst bij.

Loading

Facebook Comments