Gevogelte Hoofdgerechten Soep

Kippensoep met noedels

Kippensoep met noedels
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
45 min
Totale tijd
55 min
 
Aantal: 6 borden
Ingrediënten
  • 2 st kippenbouten
  • 1 st ui
  • 3 tenen knoflook
  • 1 steel bleekselderij
  • 1 st winterwortel
  • 1 el tijm
  • 5 st kippenbouillon blokjes
  • 2 st laurierblad
  • ¼ tl kurkuma
  • 150 gr noedels
  • 2 el peterselie
  • 2 el citroensap
  • tl maïzena
  • zout, peper
  • 2 el olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil en rasp de wortel. Snijd de bleekselderij in stukjes. Bestrooi de kip aan beide zijden met peper en zout.

  2. Verhit de olijfolie in een grote pan. Bak de kip aan beide zijden tot ze een mooi kleurtje hebben. Haal de kip uit de pan en bewaar op een bord.

  3. Bak de ui in het achtergebleven vet tot ze glazig zijn. Voeg dan de wortel toe en bak even mee tot deze zacht is.

  4. Voeg dan de selderij, knoflook en tijm toe. Bak dit twee minuten mee.

  5. Voeg drie liter water en de bouillonblokjes, laurierblad, kurkuma toe. Doe de kip terug in de pan. Doe de deksel op de pan en breng aan de kook. Zet het vuur wat lager en kook nog 35 minuten.

  6. Haal de kip uit de pan en leg deze op een snijplank. Voeg de noedels toe en laat deze koken tot ze gaar zijn. Verwijder ondertussen het vel van de kip en haal met 2 vorken het kippenvlees uit elkaar. Doe de kip terug in de pan en roer goed door. Meng het citroensap met de maïzena tot een papje en voeg dit toe aan de soep. Proef de soep en breng, indien nodig, op smaak met wat peper en zout. Schep de soep in de borden.

Loading

Facebook Comments