- 2 liter water
- 2 stuks kippenpoten
- 2 st bouillonblokjes (kip of groenten)
- 1 st ui gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij in stukjes gesneden
- ½ st winterwortel julienne gesneden
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 100 gr spaghetti
- zout, peper
- 1 tl gedroogde tijm
-
Zet het water met de kippenpoten op. Breng aan de kook en laat een half uurtje zachtjes koken. Haal de poten uit de pan en laat afkoelen. Pluk het kippenvlees van de botten en strek met 2 vorken uit elkaar. Doe het vlees terug in de pan.
-
Doe de gesneden groenten bij de kip in de pan samen met de bouillonblokjes. Laat zo'n 20 minuten zachtjes koken. Voeg de tijm toe.
-
Breek het bosje spaghetti in 3 stukken en doe in de pan. Laat een minuut of 8 koken tot de spaghetti gaar is. Proef en breng eventueel op smaak met wat zout en peper.
Schep in borden of kommen. Geef er stokbrood met kruidenboter bij.