- 2 st kippendij
- 6 st satéstokjes
- 1 teentje knoflook
- 10 cl sojasaus
- 2 tl kurkuma
- 2 tl vier kruiden poeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl cayennepeper
- 1 el citroensap
- 1 kl rietsuiker
- 1 kl tomatenpuree
- peper
- 1 el sesamolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de kip in blokjes.
-
Meng in een kom de knoflook, gember, sojasaus, citroensap, de kruiden, tomatenpuree, wat peper, rietsuiker en de sesamolie. Voeg de kipblokjes toe. Meng goed door elkaar zodat de kip aan alle kanten bedekt is met de marinade en laat minimaal één uur marineren.
-
Rijg de kipblokjes aan de stokjes.
-
Bak de spiezen rondom. Bestrijk tussendoor, indien er nog rest, met de marinade.
Serveer met rijst of chinese noedels.