- 8 st kipvleugels
- 1 st rode ui
- 2 st tomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 kl gedroogde oregano
- piment d'espelette
- olijfolie
- 1 el peterselie
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el crème fraîche
- 10 cl kippenbouillon
- zout
- spaghetti
- Parmezaanse kaas
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd te tomaten in blokjes. Snijd de peterselie klein.
-
Zet een hapjespan op middelhoog vuur en verhit de olie. Bak de kipvleugels aan alle kanten aan tot ze een mooi kleurtje hebben. Voeg tijdens het bakken wat zout toe. Verlaag de warmtebron. Voeg de oregano, de bouillon de ui en de knoflook toe. Laat 12 à 15 minuten zachtjes stoven.
-
Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Haal de kipvleugels uit pan en bewaar deze op een bord onder aluminiumfolie. Voeg de crème fraîche en de tomatenblokjes toe. Laat zachtjes een paar minuten stoven.
-
Voeg de kipvleugels weer toe. Voeg de balsamicoazijn en de peterselie toe. Proef de saus en breng op smaak met eventueel nog wat zout en piment d'espelette. Laat nog 5 à 10 minuten zachtjes stoven
-
Verdeel de spaghetti over de borden. Leg hier de kipvleugels op en verdeel de saus. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.