Kipvleugeltjes met ananas en bamboescheuten
Gevogelte Hoofdgerechten

Kipvleugeltjes met ananas en bamboescheuten

Kipvleugeltjes met ananas en bamboescheuten
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 4 personen
Calorieen: 121 kcal
Ingrediënten
  • 12 st kipvleugels
  • 400 gr ananas in stukjes
  • 1 st ui
  • 1 st groene paprika
  • 1 blikje bamboescheuten (150 gr.)
  • 1 el kurkuma (afgestreken)
  • 1 el 5 kruidenpoeder (afgestreken)
  • 1 el paprikapoeder (afgestreken)
  • 2 el sojasaus
  • 3 cl rijstazijn
  • 5 cl sake
  • 1 el rietsuiker
  • zonnebloemolie
  • sesamolie
  • 2 el gehakte koriander of platte peterselie
Instructies
  1. Pel en snipper de ui. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes.

  2. Zet een wok, met 2 eetlepels olie, op hoog vuur. Bak de kipvleugels met de kurkuma, het 5 kruidenpoeder en het paprikapoeder. Schep alles goed om. Haal na 5 minuten uit de pan en zet apart.

  3. Zet het vuur wat lager en voeg de ui en paprika toe. Voeg zo nodig wat olie toe. Zodra de uien glazig zijn voeg je de kipvleugels weer toe. Voeg de sojasaus, rijstazijn en de sake toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Voeg de ananas en de rietsuiker toe en schep rustig om.

  4. Voeg de afgegoten bamboe scheuten toe. Besprenkel een eetlepel sesamolie over het gerecht en voeg de koriander of peterselie toe.

  5. Verdeel over de borden en geef er een kom witte rijst bij.

Loading

Facebook Comments