- 200 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
- 1 el olijfolie
- ⅛ tl rode chili vlokken
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- ½ st ui gesnipperd
- 3 tenen knoflook gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 blik tomatenblokjes (400 gr.)
- 60 ml rode wijn
- 1 el gedroogde basilicum
- 1 tl Italiaanse gedroogde kruiden
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl uienpoeder
- ½ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 120 gr spaghetti
- 20 gr geraspte Parmezaanse kaas.
-
Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan. Zodra de pan heet is voeg dan de garnalen toe. Bak aan beide zijden en breng op smaak met zout, peper en de chilivlokken.
-
Kook de pasta in gezouten water volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
-
Verhit 1 el. olijfolie in een ruime koekenpan. Voeg de ui toe en fruit deze tot hij glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en bak deze een halve minuut mee. Voeg de tomatenpuree toe en bak deze één minuut om te ontzuren. Voeg de tomatenblokjes toe en de rode wijn. Breng aan de kook. Voeg de basilicum, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden, zout en peper.
-
Voeg de garnalen en de spaghetti toe aan de saus en meng goed door elkaar en warm goed door.
Verdeel over de borden en strooi er de Parmezaanse kaas over.