- 200 gr kippendijfilet
- ½ st courgette
- ¼ st rode paprika
- 4 roosjes broccoli
- 8 st peultjes
- rijstnoedels
- 2 tenen knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 el olijfolie
- 1 el rijstwijn Mirin of droge sherry
- 2 tl bruine suiker
- 2 tl sesamolie
- 1 tl vissaus
- ½ tl sojasaus
- 1 tl Sriracha saus
- 1 el oestersaus
- 2 el water
- ½ tl knoflookzout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de courgette in blokjes. Haal de peultjes af. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kippendij in stukjes.
Meng alle ingrediënten voor de saus en zet tot gebruik weg.
-
Zet de hapjespan op middelhoog vuur met de olijfolie en fruit de knoflook en de gember 1-2 minuten. Voeg de kip toe en bak 2-3 minuten mee.
Kook de noedels volgens aanwijzing op de verpakking.
-
Voeg de courgette en paprika toe aan de pan met de kip. Bak tot de kip gaar is en de groenten nog een bite hebben. Dit duurt 3-5 minuten.
-
Voeg de noedels, broccoli, de saus en de peultjes toe. Meng alles goed door elkaar. Kook nog een paar minuten zodat de saus wat kan inkoken en de broccoli nog even gaart.
Verdeel over de borden.