- 10 st grote garnalen
- olijfolie
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- ¼ st rode paprika
- ¼ st gele paprika
- stukje gember van ongeveer 2 bij 1 cm
- 2 el rode currypasta
- 1 kl mirin
- 200 gr kokosmelk
- 15 gr maïzena
- 1 el basilicum
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika's in blokjes. Rasp de gember. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Spoel ze goed af met koud water. Snijd de basilicum wat fijner.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen om en om tot ze mooi van kleur zijn. Ongeveer 3 minuten per kant. Haal de garnalen uit de pan en bewaar in een schaaltje.
-
Voeg nog een scheutje olie toe aan de koekenpan en fruit de ui met de paprikablokjes. Bak ongeveer 5 minuten tot de ui glazig is en de paprika's bijna gaar zijn. Voeg dan de knoflook toe en laat deze even mee fruiten. Haal de groentes uit de pan en zet apart.
-
Zet de warmtebron wat lager en voeg er de kokosmelk, de currypasta en de mirin door. Maak de maïzena aan met wat water en meng door elkaar. Voeg het papje toe aan de saus en laat een minuut of 5 doorkoken zodat de saus dikker wordt.
-
Voeg de groenten en garnalen toe aan de saus.
Verdeel de curry over de borden, garneer met wat basilicum en geef er witte rijst bij.