- 200 gr garnalen gepeld
- ½ tl maïzena
- 1 el sojasaus
- 1 el Chinese rijstazijn
- 1 kl tomatenpuree
- ½ tl bruine suiker
- 1 el arachideolie
- 40 gr ongezouten pinda's
- 1 mespunt chilivlokken (of meer als je van erg pittig houdt)
- ½ tl geraspte gember
- 1 teentje knoflook
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember.
-
Meng in een kommetje de maïzena, ½ el. sojasaus.
-
Meng dit mengsel met de garnalen en laat 10 minuten marineren.
-
Meng intussen in een kommetje de Chinese rijstazijn, de resterende sojasaus, tomatenpuree, basterdsuiker en 1 el. water tot een gladde saus.
-
Verhit de olie in een wok of koekenpan en bak hierin de garnalen aan beide zijden tot ze roze zien. Haal ze dan uit de pan.
-
Is de pan geheel droog voeg dan nog een beetje olie toe en bak hierin de pinda's 2minuten of tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook, chilivlokken en de gember toe en laat een minuut mee-fruiten. Voeg dan de garnalen met de saus toe aan de pan en laat nog 2 minuten zachtjes mee verwarmen.
Verdeel over de borden en geef er b.v. broccoli bij.