- 4 st kwartels
- 250 gr paella rijst
- 10 cl witte wijn
- 1 ltr kippenbouillon
- 4 st tomaten
- 3 st lenteui
- 1 st rode paprika
- 1 st rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1 takje tijm
- olijolie
- 2 dosis safraan
- 2 kl kurkuma
- 2 kl paprikapoeder
- 200 gr chorizo
- 125 gr doperwten
- zout
- peper
-
Verwarm de oven voor op 180 gr.
-
Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Snijd de lenteui in ringetjes. Maak de paprika schoon en snijd in reepjes. Doe het zelfde met de rode peper. Haal het velletje van de chorizo en snijd in plakjes.
-
Zet een braadpan op midden hoog vuur en bak de chorizo aan beide kanten in een klein scheutje olie. Haal de chorizo uit de pan en bewaar in een bakje. Voeg de kwartels toe en bak ze rondom mooi bruin aan. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe. Strooi de helft van het paprikapoeder en de kurkuma toe en voeg de tijm toe. Haal de kwartels uit de pan en leg deze in een ovenschaal. Bak de kwartels verder af in de oven gedurende 35 à 40 minuten.
-
Zet een pan op het vuur met een scheutje olie. Voeg de ui, paprika, knoflook en peper toe en laat even rustig fruiten. Voeg het restant van de kurkuma en het paprikapoeder toe. Voeg de rijst toe en laat deze de olie opnemen zodat ze glazig worden. Blus dan af met de witte wijn. Voeg de tomaten, chorizoplakjes en de doperwten toe. Voeg de helft van de bouillon toe en kook de rijst gaar. Breng op smaak met een klein beetje zout en peper.
-
Los in een bakje de safraan op in 10 cl. bouillon. Voeg dit toe aan de rijst en meng goed door elkaar. Controleer de rijst op zijn gaarheid. Voeg eventueel nog wat bouillon toe.
-
Verdeel de spaanse rijst over de borden en leg er een kwartel bij.