Hoofdgerechten Saus Vlees

Lamskotelet in een Mosterd-Kruidensaus

Lamskotelet in een Mosterd-Kruidensaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keyword: Kruiden, Lamskotelet, Mosterd
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st lamskoteletten
  • zout, peper
  • 1 el olijfolie
  • 60 ml kippenbouillon
  • 60 ml witte wijn
  • ½ el Dijon mosterd
  • 1 tl limoensap
  • 1 el koude boter
  • 1 el gedroogde bieslook
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper.

  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koteletten aan beide zijden zo'n 3 tot 5 minuten per zijde afhankelijk van de dikte. Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.

  3. Verlaag de temperatuur tot midden hoog en deglaceer met de bouillon en de wijn. Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel. Laat tot de helft inkoken.

  4. Voeg de mosterd en het limoensap toe. Voeg de boter toe en roer het geheel goed door elkaar.

  5. Haal de pan van de warmtebron en roer de bieslook en de rozemarijn door de saus. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.

    Leg de koteletten op de borden en lepel de saus erover.

Loading

Facebook Comments