- 2 st lamskoteletten
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- 60 ml kippenbouillon
- 60 ml witte wijn
- ½ el Dijon mosterd
- 1 tl limoensap
- 1 el koude boter
- 1 el gedroogde bieslook
- ½ tl gedroogde rozemarijn
-
Zet alle ingrediënten klaar. Bestrooi de lamskoteletten met zout en peper.
-
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de koteletten aan beide zijden zo'n 3 tot 5 minuten per zijde afhankelijk van de dikte. Haal ze uit de pan en bewaar in aluminiumfolie.
-
Verlaag de temperatuur tot midden hoog en deglaceer met de bouillon en de wijn. Schraap eventuele aanbaksels los met een houten lepel. Laat tot de helft inkoken.
-
Voeg de mosterd en het limoensap toe. Voeg de boter toe en roer het geheel goed door elkaar.
-
Haal de pan van de warmtebron en roer de bieslook en de rozemarijn door de saus. Proef de saus en voeg eventueel nog wat zout en/of peper toe.
Leg de koteletten op de borden en lepel de saus erover.