lamskotelet champvallon
Dit recept is vernoemd naar het plaatsje Champvallon, een plaatsje in de Bourgogne.
- 4 stuks lamskoteletten
- 500 gr aardappelen
- 1 st ui
- 1 st prei
- 1 teentje knoflook
- 350 ml kippenbouillon
- 1 st kruidentuiltje
- 1 el boter
- 1 el olijfolie
- zout
- peper
-
Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes. Snijd de prei in de lengte doormiddel en was deze goed onder koudstromend water en snijd ze in halve ringen. Pel en snijd de knoflook. Pel de ui en snijd in halve ringen.
-
Verwarm de boter en de olie in een ruime koekenpan en bak de lamskoteletten aan beide zijden. Voeg tijdens het bakken zout en peper toe.
-
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Haal de koteletten uit de pan en bak de aardappels aan. Voeg de ui, prei en knoflook toe. Bak ongeveer 5 minuten. Voeg wat zout en peper toe.
-
Doe de helft van het aardappel-groentemengsel in een ovenschaal. Leg hier de lamskoteletten op en bedek met de rest van het aardappel-groentemengsel. Giet de kippenbouillon in de schaal totdat deze half vol is. Leg het kruidentuiltje in de schaal. Dek af met aluminiumfolie en bak 40 à 45 minuten in de oven.
-
Serveer de schaal op tafel of verdeel over de borden. (Vergeten hiervan een foto te maken)