- 1 el olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 kl tijm
- 2 tenen knoflook
- Zout, peper
- 2 st lamskoteletten
- 1 el olijfolie
- 120 ml witte wijn
- 3 el Dijon mosterd
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tijm
-
Zet alle ingrediënten klaar.
-
Pel en snipper de twee tenen knoflook. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.
-
Giet de helft van de marinade over de lamskoteletten. Keer ze om en giet de rest van de marinade over de koteletten. Laat de koteletten minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.
-
Pel en snipper de overgebleven teen knoflook. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan. Bak de koteletten aan beide zijden gedurende 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Voeg de wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Voeg mosterd, tijm en de knoflook toe. Laat de saus wat indikken.
-
Doe de koteletten terug in de pan en laat nog even meekoken zodat ze door en door warm zijn.
Verdeel het vlees met de saus over de borden. Geef er een passend garnituur bij, b.v. boontjes met gebakken aardappels.