Hoofdgerechten Saus Vlees

Lamskoteletten in mosterd-tijmsaus

Lamskoteletten in mosterd-tijmsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Marineertijd
30 min
Totale tijd
1 uur
 
Keuken: Mediterraan
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Marinade:
  • 1 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 kl tijm
  • 2 tenen knoflook
  • Zout, peper
Lamskoteletten:
  • 2 st lamskoteletten
  • 1 el olijfolie
Saus:
  • 120 ml witte wijn
  • 3 el Dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl tijm
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar.

  2. Pel en snipper de twee tenen knoflook. Meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar.

  3. Giet de helft van de marinade over de lamskoteletten. Keer ze om en giet de rest van de marinade over de koteletten. Laat de koteletten minimaal 30 minuten marineren in de koelkast.

  4. Pel en snipper de overgebleven teen knoflook. Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan. Bak de koteletten aan beide zijden gedurende 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  5. Voeg de wijn toe aan de koekenpan en breng aan de kook. Voeg mosterd, tijm en de knoflook toe. Laat de saus wat indikken.

  6. Doe de koteletten terug in de pan en laat nog even meekoken zodat ze door en door warm zijn.

    Verdeel het vlees met de saus over de borden. Geef er een passend garnituur bij, b.v. boontjes met gebakken aardappels.

Loading

Facebook Comments