- 400 gr lamsspareribs
- 1 pot witte bonen
- 1 st ui
- 1 teentje knoflook
- 1/2 st rode peper (staat niet op de foto)
- 2 st tomaten
- 2 st worteltjes
- 1 steel bleekselderij
- 1 kl tijm
- 1 kl rozemarijn
- 1 el tomatenpuree
- 1 el ras-el-hanout
- 1 kl paprikapoeder
- 1 tl komijn
- basilicumblaadjes
- zout, peper
- 10 cl kippenbouillon
- olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Mochten de ribben nog aan elkaar zitten, snijd ze dan los. Ontvel de tomaten en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de worteltjes en snijd in smalle plakjes. Halveer de rode peper en verwijder de zaadjes met de zaadlijsten.
-
Zet een braadpan op met wat olie en braad de ribben aan, tot ze een mooi kleurtje hebben. Voeg de tijm, rozemarijn en wat zout en peper toe.
-
Voeg de worteltjes, ui, bleekselderij, ras-el-hanout, paprika, komijn en de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en meng goed door elkaar. Laat een paar minuten garen zodat de tomatenpuree kan ontzuren.
-
Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe. Zet het vuur lager en laat 30 minuten zachtjes pruttelen.
-
Voeg de witte bonen toe en laat deze mee warm worden.
Verdeel over de borden. Garneer met wat stukjes basilicum.