- 1 kg lamsstoofvlees
- 2 st winter wortel
- 1 st koolraap
- 2 st pastinaak
- 3 st aardperen
- 2 st preien
- 1/2 st knolselderij
- 2 st uien
- 2 el bloem
- 1 teentje knoflook
- 1 takje tijm
- 1 blaadje laurier
- 10 cl witte wijn
- 10 cl runder bouillon
- 2 tl komijnpoeder
- olijfolie
- zout, peper
- 1/4 bosje peterselie
-
Schil alle groenten. Snijd het vlees in blokjes. Snijd alle groenten in blokjes, behalve de aardperen, laat deze heel.
-
Zet een braadpan op met 2 el. olie en bak het vlees rondom aan. Voeg de uien toe met wat zout, peper en het komijnpoeder. Voeg de uien, tijm, het laurierblad toe. Strooi de bloem erover. Voeg de wijn en bouillon toe en roer goed door.
-
Laat 20 minuten stoven en voeg dan de groenten en de knoflook toe. Laat een uur stoven op laag vuur met de deksel op de pan.
-
Verdeel over 4 borden en garneer met wat peterselie.
topinambours