- 350 gr rundergehakt
- 500 ml gezeefde tomatensaus (passata)
- 2 st uien
- 1/2 st groene paprika
- 1 st rode oaorika
- 250 gr kastane champignons
- 1 st courgette
- 8 plakjes salami
- 1 pak lasagnabladen (250 gr.)
- 1 bol mozzerella
- 150 gr geraspte parmezaanse kaas
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 300 ml melk
- 2 tenen knoflook
- 2 tl gedroogde italiaanse kruiden
- peper, zout
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Snipper de ui fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
Was de courgette, paprika en de champignons (schoon borstelen) en snij de groente in kleine blokjes van ongeveer een 0,5 bij 0,5 cm. -
Fruit de ui en de knoflook aan en voeg het gehakt toe en bak dit goudbruin.
Voeg de overige groentes toe en bak deze mee.
Voeg de tomatensaus en de kruiden toe en breng de saus op smaak met peper en zout. -
Maak een roux voor de bechamelsaus. Doe de boter in de pan en voeg de bloem toe, en laat deze ongeveer 3 minuten garen. Voeg de melk in scheutes toe en roer door met een garde. Voeg 1/3 deel van de kaas toe en laat nog een paar minuten koken totdat de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper.
-
Snij de mozzarella in plakken.
-
Begin nu met het vullen van de ovenschaal: eerst een laagje tomatensaus, dan lasagnebladen, dan bechamelsaus, salami, tomatensaus, bladen, bechamelsaus, tomatensaus, mozzarella, bladen, tomatensaus en eindig met de rest van de geraspte kaas.
-
Bak de lasagne bolognese in ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.