- 8 vellen lasagne
- 375 gr kippendijfilet
- 125 gr champignons
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 5 cl witte wijn
- 1 kl gedroogde oregano
- 25 cl tomatencoulis
- 1 el tomatenpuree
- 1 el olijfolie
- 25 gr boter
- 25 gr bloem
- 25 cl kippenbouillon
- 10 cl crème fraîche
- piment d'espelette
- zout, peper
- 100 gr geraspte kaas naar keuze
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de teen knoflook. Snijd het onderste deel van de steel van de champignons en snijd ze in blokjes. Snijd de kippendijfilet in blokjes.
Verhit in een koekenpan op middelhoog vuur 1 el. olijfolie en bak hierin de kippenblokjes, sjalot, champignonblokjes, knoflook, een snufje piment d'espelette, peper en de tomatenpuree. Zet de warmtebron wat lager. Giet de wijn erbij en de tomatencoulis. Meng het geheel goed door elkaar en laat 15 minuten zachtjes stoven.
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Maak een bechamelsaus in een steelpan op middelhoog vuur. Maak een roux van de boter en de bloem. Laat 2 minuten zachtjes garen. Voeg onder voortdurend roeren met een garde de kippenbouillon, crème fraîche en zout en peper toe.
Bouw de lasagne op in een ovenschaal door te beginnen met een laagje bechamelsaus. Bedek deze met lasagnevellen. Schep daar de helft van het kip-champignonmengsel over.
Dek dit weer af met lasagnevellen. Schep dan de rest van het kip-champignonmengsel erover. Leg hier de laatste laag van lasagnevellen over en tenslotte de rest van de bechamelsaus. Strooi hier de kaas over en zet in de oven om te laten garen en gratineren gedurende 30 minuten. Kijk voor de juiste oventijd op de verpakking van je lasagne vellen.
-
Haal de lasagne uit de oven en verdeel over de borden.