Linguine met Gemarineerde Garnalen en geroerbakte groenten.
- 100 gr linguine
- 200 gr grote garnalen
- 1 st kleine rode ui gesnipperd
- ½ st rode paprika in reepjes gesneden
- 150 gr taugé
- 1½ el sojasaus
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl citroensap
- 1 teentje knoflook uitgeperst of 1 tl knoflookpuree
- 1 el olijfolie
- 100 ml zoetzure chilisaus
- zout, peper
-
Meng in een ruime kom de sojasaus, citroen, kerriepoeder, gemberpoeder, knoflook en een beetje peper. Leg de garnalen erin, schep om zodat alle garnalen bedekt zijn met de marinade en zet gedurende minimaal 1 uur in de koelkast.
-
Verhit op middelhoog vuur de olie in een wok en fruit de ui tot deze glazig ziet.
-
Voeg de paprikareepjes toe en bak deze een minuut of 7 mee. Haal de groenten uit de wok en bewaar in een schaaltje.
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de garnalen met de marinade in de wok en bak deze gedurende een minuut of 3, afhankelijk van de grootte van de garnalen.
-
Voeg de gewokte groenten toe samen met de taugé en de zoetzure saus en laat nog een minuut of 5 zachtjes pruttelen. Proef en breng eventueel verder op smaak met wat zout en peper.
Verdeel het gerecht over de borden.