Lo Mein Noedels met Garnalen
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
20 min
Keuken:
Chinees
Keyword:
Garnalen, Noedels, Paprika
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
- 1 el arachideolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden of 2 tl knoflookpasta
- ½ st kleine ui in halve ringen
- 200 gr garnalen gepeld en schoongemaakt
- 1 st winterwortel julienne gesneden
- ¾ st rode paprika in reepjes gesneden
- 4 st lente ui in stukjes van 5 cm gesneden
- 200 gr Lo Mein gedroogde rijst noedels
Saus:
- 2½ tl maïzena
- 2½ el sojasaus
- ¾ el Chinese kookwijn of mirin
- ¾ tl suiker
- ⅓ tl sesamolie
- snufje witte peper
Instructies
-
Saus: Meng de maïzena met de sojasaus tot er geen klontjes meer zijn. Voeg dan de overige sausingrediënten toe en meng goed door elkaar.
-
Meng 2tl. van de saus met de garnalen.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook gedurende een halve minuut.
-
Voeg de wortel en de paprika toe en bak deze 2 minuten.
-
Voeg de garnalen toe en bak deze 2 minuten per kant tot ze bijna gaar zijn.
-
Voeg de noedels met 70 ml water en de rest van de saus toe. Gebruik 2 houten lepels om het gerecht om te scheppen. Doe dit tot de noedels gaar zijn. Voeg de lente ui toe en bak deze een minuutje mee.
Verdeel over de borden.
Facebook Comments