- 2 st longhaas à 100 gram
- 1 st sjalot
- 125 gr kastanjechampignons
- 1 el peterselie gesneden
- 1 el yoghurt
- 1 el rode wijnazijn
- 2 el olijfolie
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Veeg de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd het harde gedeelte van het steeltje en snijd de champignons in plakjes. Bestrooi de longhaas met zout en peper. Snijd de peterselie klein.
-
Verhit de olie in een koekenpan en bak de longhaas aan beide zijden tot de gewenste gaarheid. Bak ze tot dezelfde gaarheid als je ook zou doen bij biefstuk.
Haal de longhaas uit de pan en houdt ze warm onder aluminiumfolie.
-
Bak in de overgebleven olie de champignons. Voeg iets zout toe.
-
Voeg de rode wijnazijn, yoghurt en de peterselie toe. Roer goed door elkaar.
Verdeel de longhaas en de champignons met de saus over de borden.