Macaroni met ham en kaas uit de oven
- 300 gr macaroni
- 40 gr boter
- 1 st ui
- 1 st teentje knoflook
- 1 tl oregano
- 50 gr bloem
- 500 ml melk
- 250 gr geraspte kaas
- 250 gr ham dikke plak
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el olijfolie extra virgin
- 500 gr tomaten
- 1 bosje basilicum
- 125 gr rucola
-
Verwarm de grillstand van de oven voor op 180 °C.
-
Kook de macaroni volgens de bereidingswijze op de verpakking.
-
Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook fijn.
-
Verhit de boter in een kleine pan. Voeg de oregano, ui en knoflook toe en bak circa 2 minuten.
-
Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten lepel.
-
Schenk de melk erbij en roer met een garde tot een gladde (bechamel)saus. Laat circa 3 minuten zachtjes koken onder continu roeren. Roer de kaas erdoor en breng op smaak met een beetje peper. Zet het vuur uit.
-
Snijd de ham in blokjes.
-
Neem een ruime ovenschaal en schep de macaroni en blokjes ham erin. Giet de kaassaus erover.
-
Bak in circa 15 minuten krokant in de oven.
-
Meng in een grote kom de balsamicoazijn met de olijfolie extra vergine en breng op smaak met een beetje zout en peper.
-
Snijd de tomaten in partjes. Pluk en scheur de blaadjes basilicum.
-
Voeg de tomaten, basilicum en rucola toe en roer goed door.