- 1 blik kikkererwaten
- 1 st rijpe mango
- 1 st ui
- 2 el boter
- 1 blik cocosmelk
- 1 st courgette
- 2 el maleisische kruiden
- 5 takjes peterselie
- 60 gr cashewnoten
- 300 gr basmatirijst
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette in blokjes. Snijd het vruchtvlees van de mango in blokjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak deze fijn.
Zet een pan met water op, met wat zout. Doe de rijst in de pan en bereid volgens aanwijzing op de verpakking. -
Verhit de boter in een koekenpan en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de courgetteblokjes en de kruidenmix toe. Laat deze een paar minuten meebakken. Giet de kikkererwten af.
-
Voeg de kikkererwten en de mangostukjes toe. Meng goed alles door elkaar. Giet de kokosmelk erover. Roer goed door elkaar. Draai het vuur lager en laat een paar minuten koken. Als de saus aan de dunne kant is laat dan wat inkoken.
-
Verdeel de rijst over de borden. Lepel wat van het mengsel over de rijst en het bord. Verdeel de cashewnoten over de borden en garneer met de peterselie.