Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren Zuivel

Mie Goreng met Kip en Garnaal

Mie Goreng met Kip en Garnaal
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
25 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Indonesisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Voor de saus:
  • ½ el ketjap manis
  • ½ el sambal oelek
  • ½ el oestersaus
  • ½ tl sojasaus
  • 30 ml kippenbouillon
Voor de kip:
  • 100 gr kippendij in reepjes gesneden
  • ½ el arachideolie
  • zout, peper
Voor de garnalen:
  • 100 gr grote garnalen gepeld en schoongemaakt
  • ½ el boter
  • zout, peper
Overig:
  • 200 gr Aziatische roerbakgroenten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr mie gekookt volgens aanwijzingen op de verpakking
  • 1 st ei
  • 2 el gebakken uitjes
Instructies
  1. Meng in een kommetje alle ingrediënten voor de saus.

  2. Strooi wat zout en peper over de kipreepjes. Verhit in een wok de olie en bak de kipreepjes aan alle kanten. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie

  3. Strooi wat zout en peper over de garnalen. Verhit de boter in de wok en bak de garnalen aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  4. Voeg de roerbakgroenten toe aan de wok. Voeg eventueel nog een scheutje olie toe. Wok voor ongeveer 5 minuten.

  5. Voeg de gekookte mie toe en bak deze tot ze wat krokant zijn. Voeg de saus toe en roer goed door elkaar. Bak nog een paar minuten.

  6. Schuif de inhoud van de wok naar 1 kant. Breek het ei op de lege plek. Zodra het ei begint te stollen dan met een pollepel door het ei roeren zodat het roerei wordt.

  7. Roer alles goed door elkaar en doe de kip en garnalen terug in de wok. Warm nog even goed door en verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments