- 350 gr varkensfilet in reepjes gesneden
- 250 gr mienestjes
- 1 st rode ui gesnipperd
- 1 teentje knoflook gesnipperd
- 400 gr wokgroenten naar keuze
- 2 tl sambal oelek
- 4 el ketjap manis
- 1 tl komijnzaad gemalen
- 1 tl gemberpoeder
- arachide of zonnebloemolie
- 4 st eieren
-
Kook de mie volgens aanwijzing op de verpakking. Zodra de mie gaar is giet deze af d.m.v. een vergiet en laat goed uitlekken.
-
Verhit in een wok een scheut olie en bak de vleesreepjes aan. Voeg de ui toe. Bak totdat deze glazig is en voeg dan de knoflook en de wokgroenten toe. Voeg de sambal, ketjap, komijnzaad en gemberpoeder toe. Voeg de uitgelekte mie toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Bak intussen 4 spiegeleieren.
-
Verdeel de roerbakschotel met een spiegelei over de borden. Geef er eventueel pindasaus en gebakken uitjes bij.