- ½ el ketjap manis
- ½ el sambal oelek
- ½ el oestersaus
- 5 ml kippenbouillon
- 200 gram kippendijfilet
- 1 el arachideolie
- zout en peper
- 1 el arachideolie
- 1 st sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 st paksoi
- 1 st winterwortel
- 150 gr taugé
- 100 gr eiermie
- 1 st ei
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de wortel en rasp deze. Snijd het onderste stukje van de paksoi en snijd deze grof. Snijd de kip in reepjes.
-
Meng in een kommetje of beker alle ingrediënten voor de saus.
-
Verhit de lepel olie in een wok en bak de kipreepje om en om gaar. Haal uit de wok en bewaar onder een stukje aluminiumfolie.
Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Giet de olie in de wok. Fruit de sjalot en voeg na 1 minuut de knoflook toe. Fruit nogmaals 1 minuut. Voeg de gesneden paksoi toe en wok deze 2 minuten onder voortdurend roeren met een houten lepel.
-
Voeg de wortel toe en wok deze 2 minuten mee.
-
Giet de saus in de pan samen met de gekookte mie. Roer alles goed door elkaar en laat een minuut op 5 bakken. Roer af en toe door zodat het niet aan de bodem gaat plakken.
-
Schuif de inhoud van de wok naar 1 kant en voeg het ei toe. zodra deze ook maar enigszins begint te stollen roer dan los zodat je een roerei krijgt.
-
Roer het geheel door elkaar en voeg de gebraden kipreepjes toe met de taugé. Laat nog 1 minuut bakken en verdeel het gerecht over de borden. Serveer er gebakken uitjes bij.