Recept uit de omgeving van Bordeaux in Frankrijk.
- 1 kg mosselen
- 10 cl witte wijn
- 2 st sjalot gesnipperd
- ½ bosje peterselie fijn gesneden
- 20 gr boter
- 15 gr bloem
- 3 st rijpe tomaten in blokjes gesneden
- zout, peper
-
Maak de mosselen schoon en zet ze op in een pan met dikke bodem met de witte wijn op hoog vuur.
-
Zodra ze open staan giet dan af door een vergiet, maar bewaar het kookvocht. Mosselen die niet open zijn gegaan, gooi je weg.
-
Smelt in een steelpan de boter. Zodra deze begint te bruisen voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar en laat deze een minuutje bakken. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje het mosselvocht toe onder voortdurend roeren.
-
Wanneer de roux glad is voeg dan de sjalot, peterselie en de tomaten toe.
-
Roer goed door elkaar en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Proef en breng op smaak met peper en misschien een beetje zout.
-
Meng de saus met de mosselen en warm deze nog even door.