Hoofdgerechten Schaaldieren

Mosselen a la Bordelaise

Mosselen a la Bordelaise
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 

Recept uit de omgeving van Bordeaux in Frankrijk.

Keuken: Frans
Keyword: Mosselen, Sjalot, Tomaat
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 kg mosselen
  • 10 cl witte wijn
  • 2 st sjalot gesnipperd
  • ½ bosje peterselie fijn gesneden
  • 20 gr boter
  • 15 gr bloem
  • 3 st rijpe tomaten in blokjes gesneden
  • zout, peper
Instructies
  1. Maak de mosselen schoon en zet ze op in een pan met dikke bodem met de witte wijn op hoog vuur.

  2. Zodra ze open staan giet dan af door een vergiet, maar bewaar het kookvocht. Mosselen die niet open zijn gegaan, gooi je weg.

  3. Smelt in een steelpan de boter. Zodra deze begint te bruisen voeg dan de bloem toe. Roer door elkaar en laat deze een minuutje bakken. Neem de pan van het vuur en voeg beetje bij beetje het mosselvocht toe onder voortdurend roeren.

  4. Wanneer de roux glad is voeg dan de sjalot, peterselie en de tomaten toe.

  5. Roer goed door elkaar en laat 10 minuutjes zachtjes koken. Proef en breng op smaak met peper en misschien een beetje zout.

  6. Meng de saus met de mosselen en warm deze nog even door.

Loading

Facebook Comments