- 2 kg mosselen
- 2 st uien
- 200 gr gerookt spekreepjes
- 1 takje tijm
- 10 cl witte wijn
- 25 gr boter
- 10 sprietjes bieslook
- zout, peper
-
Zet de mosselen minimaal 30 minuten in een bak met water. Voeg 15 gr. zout per liter toe. Haal, indien nodig, de baarden van de mosselen. Gooi openstaande en mosselen waarvan de schelp stuk is weg.
-
Pel en snipper de ui. Laat de boter smelten in een braadpan op middelhoog vuur, Voeg de uien en spekjes toe. Zodra het vet van de spekjes gesmolten zijn voeg dan de wijn, peper en het takje tijm toe. Laat even koken zodat de alcohol kan verdampen. Zet de warmtebron op maximaal. Snijd de bieslook fijn.
-
Voeg de mosselen toe, Even goed doorroeren doe de deksel op de pan. Zodra de mosselen open staan, de warmtebron uitzetten. Haal het takje tijm uit de pan. Voeg de bieslook toe.
-
Serveer en geef er stokbrood bij.