Mosselen met kerrie
- 1,5 kg mosselen
- 3 st sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 6 takjes peterselie
- 1 el kerriepoeder
- 1 kl kurkuma
- zout
- peper
- 30 gr boter
- 2 el crème fraîche
- 15 cl witte wijn
-
Maak de mosselen schoon en laat ze “zwemmen” in de afwasbak met wat zout. Pel en snipper de sjalotjes, Hak de peterselie fijn. Plet de knoflook en snijd de knoflook in plakjes.
-
Fruit in een grote braadpan de sjalotjes in de boter. Voeg de witte wijn de knoflook en de mosselen toe. Zet het vuur en doe de deksel op de pan.
-
Zodra de mosselen open gaan voeg dan de kerrie, kurkuma, zout, peper en de los geroerde crème fraîche toe. Roer good door elkaar en laat nog een minuut of 2 à 3 stoven.
-
Zodra de mosselen helemaal open staan, de gehakte peterselie over mosselen strooien en serveren.
Geef er stokbrood bij.