Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Mosselen met Knoflookcrème

Mosselen met Knoflookcrème
Bereidingstijd
20 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
40 min
 
Keuken: Frans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 kg mosselen schoongemaakt
  • 1 st ui gesnipperd
  • 50 cl kookroom
  • 5 tenen knoflook fijn gesneden of geperst of 5 tl knoflookpasta
  • 1 el olijfolie
  • 5 takjes platte peterselie fijn gesneden
Instructies
  1. Verhit in een braadpan de olijfolie en voeg de gesneden ui toe. Laat dit zachtjes bakken tot deze glazig is.

  2. Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Na 5 minuten zullen deze openstaan. Zo niet laat dan nog even verder koken. Giet af en doe de deksel op de pan zodat ze niet teveel afkoelen.

  3. Verhit ondertussen in een steelpannetje kookroom met de knoflook. Roer goed door en laat deze 10 minuten zachtjes koken.

  4. Voeg de peterselie toe aan de knoflookroom. Laat nog even zachtjes doorkoken zodat deze wat indikt.

  5. Voeg de knoflookcrème toe aan de pan met mosselen. Roer goed door.

    Zet de pan op tafel en opscheppen maar.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.