- 2 kg mosselen schoongemaakt
- 1 st ui gesnipperd
- 50 cl kookroom
- 5 tenen knoflook fijn gesneden of geperst of 5 tl knoflookpasta
- 1 el olijfolie
- 5 takjes platte peterselie fijn gesneden
-
Verhit in een braadpan de olijfolie en voeg de gesneden ui toe. Laat dit zachtjes bakken tot deze glazig is.
-
Voeg de mosselen toe en doe de deksel op de pan. Na 5 minuten zullen deze openstaan. Zo niet laat dan nog even verder koken. Giet af en doe de deksel op de pan zodat ze niet teveel afkoelen.
-
Verhit ondertussen in een steelpannetje kookroom met de knoflook. Roer goed door en laat deze 10 minuten zachtjes koken.
-
Voeg de peterselie toe aan de knoflookroom. Laat nog even zachtjes doorkoken zodat deze wat indikt.
-
Voeg de knoflookcrème toe aan de pan met mosselen. Roer goed door.
Zet de pan op tafel en opscheppen maar.