- 2 kg mosselen
- 1 st sjalot
- 1 st rode ui
- 1 stengel bleekselderij
- peterselie
- 10 cl Pineau de Charentes
- 20 cl crème fraîche
- 1 el maïzena
- 3 el olijfolie
- 20 gr boter
- zout, peper
- snufje Piment d"Espelette
-
Zet alle ingrediënten klaar. Doe de mosselen in een bak met schoon water. Pel en snipper de sjalot en de ui. Snijd de stengel bleekselderij in boogjes.
-
Verhit de olie met de boter in een pan en fruit de ui en de sjalot.
-
Kook intussen de mosselen in een andere grote pan met het deksel op de pan. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Dit wordt nog gebruikt.
-
Meng de maïzena met een beetje water en maak er een papje van. Voeg het kookvocht toe aan de pan met de ui en sjalot. Voeg ook de bleekselderij toe. Voeg het maïzenapapje, zout en peper toe. Laat 5 minuten koken.
-
Voeg de Pineau, peterselie en Piment d'Espelette toe. Goed door roeren en voeg de crème fraîche toe.
-
Voeg als laatste de mosselen toe. Roer om en serveer.
Geef er stokbrood of frites bij.