Groenten Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Mosselen met tagliatelle en venkel in een roomsaus

Mosselen met tagliatelle en venkel in een roomsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr tagliatelle
  • 200 gr diepvries mosselen
  • 1 teentje knoflook
  • ½ st venkel
  • ¾ el roomboter
  • 1 tl Toscaanse kruiden (zie eind ingrediënten lijst)
  • 120 ml kookroom
  • zout. peper
  • 1 el peterselie
Toscaanse kruiden:
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl oregano
  • ½ tl tijm
  • ½ tl rozemarijn
  • ½ tl knoflookpoeder
  • ¼ tl uienpoeder
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de venkel in smalle ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.

  2. Meng alle ingrediënten voor de Toscaanse kruidenmelange. Ik heb deze gemengd zonder zout. Wil je dit mengsel wel met zout doe er dan nog ¼ tl. zout bij. Je hebt niet alles nodig. Bewaar de rest in een potje of bakje met deksel.

  3. Verhit de boter op middelhoog vuur en bak de venkel ongeveer 3 minuten.

    Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Zet de warmte bron iets lager. Zijn de mosselen al ontdooit bak die dan 1 minuut mee. Zijn ze nog bevroren bak ze dan 2 minuten mee.

  5. Voeg de knoflook, kookroom, Toscaanse kruiden, zout en peper toe.

  6. Roer het geheel goed door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de pasta toe en roer het geheel door elkaar.

    Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments